Tovább növekedhet a műtrágya-birodalom

Vágólapra másolva!
Műtrágyagyárat vásárolna a finn Kemira cégtől Bige László, vállalkozó. A peremartoni üzem az utolsó pillanatban indulhat csak be újra, ugyanis a legnagyobb igény az év első negyedében jelentkezik - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az 1994-ben privatizált céget először az akkori menedzsment vásárolta meg, majd 10 évvel később eladták a finneknek. A nagy terveket (megduplázzák a 20 millió eurós árbevételt, növelik a munkavállalói létszámot) nem vitték véghez, a gyár jelenleg nem is üzemel.

Bige László nem erősítette meg a hírt, viszont elmondta, hogy korszerűnek tartja a gyárat, amelynek termékeire van kereslet. A vételár nem ismert, csak annyit tudni, hogy a finnek 10 millió euró körüli összegért vásárolták és jelentős beruházást nem vittek véghez.

A vállalkozó műtrágyagyár-birodalma tovább növekedne: Szolnokon és Péten is működik hasonló üzem, utóbbit mostanában bővítik, és 200 új munkahelyet teremtenek. Bige László elmondta, hogy tavaly minden idők legjobb évét zárták: 8 milliárd forint adózás után eredményt értek el. Szerinte a műtrágyakereslet valamelyest vissza fog esni, de az áremelkedés ezt kompenzálja majd - írja a Napi Gazdaság.