A Shell fogja üzemeltetni a Tesco-kutakat

Vágólapra másolva!
A Tesco Global Áruházak Zrt. és a Shell Hungary Zrt. közötti együttműködési megállapodás alapján a Tesco 15 évre bérbe adja magyarországi benzinkútjait az olajcégnek, amely teljes körűen üzemelteti majd az állomásokat, azaz mind az üzemanyagtöltést, mind a shopok működtetését ellátja.
Vágólapra másolva!

A Tesco 51 benzinkútjainak átvételével a Shell magyarországi töltőállomás-hálózata 249 tagúra bővül. A két cég közötti megállapodás a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően léphet hatályba. A benzinkutak Shell márkajelzés alatt fognak működni a jövőben, és Shell üzemanyagokat forgalmaznak majd.

"Meggyőződésem, hogy vásárlóink kedvezően fogadják majd a változást, és a továbbiakban is kedvező áron tölthetik fel autóikat üzemanyaggal" - idézi a közlemény Antal Erzsébetet, a Tesco-Global Zrt. igazgatóságának tagját.

"Biztos vagyok benne, hogy az autósok örülni fognak az új lehetőségnek, hiszen kiváló minőségű Shell üzemanyagokat tankolhatnak, a Tescónál megszokott alacsony áron, s a Shell hálózatának speciális üzemanyag és kenőolaj termékei és széleskörű szolgáltatásai is a vásárlók rendelkezésére állnak majd" - jelentette ki a közlemény szerint Erényi Balázs, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Shell több mint 90 országban mintegy 45 ezer töltőállomást üzemeltet, amelyeken naponta 10 millió vásárlót szolgálnak ki. A cég kiskereskedelmi stratégiájának megfelelően partneri együttműködési lehetőségek kiaknázásával is igyekszik bővíteni üzleti tevékenységét.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és második legnagyobb brit befektetője. A vállalat közel 14 éves magyarországi működése során eddig 149 áruházat nyitott, és Magyarországon 22 000 munkavállalót alkalmaz - olvasható a közleményben.