Indiába is visz Mercedes-gyárat a Daimler

Vágólapra másolva!
A Daimler megnyitotta új autógyárát a nyugat-indiai Pune-ban, ahol Mercedeseket fognak összeszerelni egy helyi partnerrel közösen. A Daimler a többi európai luxusautó gyártóhoz hasonlóan az egyre növekvő számú milliomost veszi célba, s a gyengélkedő európai és amerikai piac helyett a gyors növekedést ígérő piacokra összpontosít.
Vágólapra másolva!

Az indiai Hero csoporttal közösen üzemeltetett gyár - amely előtt már volt a városban egy kisebb Daimler üzem - az évi 5000 Mercedes mellett 1200 haszonjárművet is össze fog szerelni, főként nehéz teherautókat és buszokat. A beruházásra 50 millió eurót különített el korábban a Daimler.

A német vállalatcsoport nagy lehetőségeket lát a luxusautó kategóriában az indiai piacon, a következő néhány évben kétszámjegyű növekedésre számítanak. A Mercedes-Benz India tavaly 3625 személygépkocsit értékesített, 46 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A teherautók eladása 53 százalékkal 240 darabra nőtt.

A Daimlerhez hasonlóan a BMW, az Audi és a Porsche is igyekszik minél nagyobb részt szerezni magának a világ második leggyorsabban növekvő autópiacán. A társaság nem igazán tervez exportot, mivel a kelet-ázsiai országokban magas a beviteli vám.