A QBE csoporté lett a Carlife

Vágólapra másolva!
Az ausztrál QBE csoport megvásárolta az angol Carlife csoportot, mindkettő jelen van Magyarországon is - közölte a QBE Magyarországi Fióktelepe.
Vágólapra másolva!

A Carlife alkuszként úgynevezett GAP biztosításokat és kiterjesztett gépjármű garanciabiztosításokat kínál. A tulajdonosváltás ellenére a GAP biztosításokat továbbra is meg lehet vásárolni mindenütt, ahol a Carlife eddig jelen volt, így Magyarországon is.

Az 1886-ban alapított ausztrál QBE Insurance Group a legnagyobb biztosító és viszontbiztosító csoport a nemzetközi piacon. A Carlife anyavállalatot angol befektetők alapították 1999-ben a Cseh Köztársaságban azzal a céllal, hogy úgynevezett kiegészítő biztosításokat értékesítsen a gépjármű-biztosítási piacon.

Az elmúlt 10 évben a Carlife partnerhálózatot épített ki Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban, eddig több mint 300 ezer biztosítási szerződést kötött. Az éves biztosítási díjak összege meghaladja a 12 millió eurót.

A GAP biztosítás a gépjármű károsodása esetén - idetartozik a totálkár, baleset, lopás, elemi kár - kártérítést fizet a biztosított részére. A biztosító az előzetes pénzügyi megállapodásban feltüntetett összeg és a casco alapján járó összeg különbözetét fizeti meg.

A vételárbiztosítás pedig megtéríti a gépjármű egykori - számlán feltüntetett - beszerzési ára és a káridőponti forgalmi értéke közötti különbözetet. (A vásárlástól számított első három évben egy gépjármű piaci értéke a vételár felére is lecsökkenhet. A GAP biztosítás megvédi az autósokat egy totálkár esetén bekövetkező pénzügyi veszteségtől.)

A QBE csoport Magyarországon 1998-ban vásárolta fel az addig utasbiztosításairól ismert Atlasz Biztosítót. Azóta a társaság megőrizte piacvezető szerepét az utasbiztosítások területén, ezzel párhuzamosan fokozatosan növelte jelenlétét a vállalati és lakossági biztosítások piacán. Jelen van Magyarországon egy fiókteleppel is.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai alapján 2008-ban a QBE-Atlasz díjbevétele 5,7 milliárd, míg a QBE Magyarországi Fióktelepé 1,3 milliárd forint volt.