134 milliárd dollárnyi kötvényt találtak két japánnál

Vágólapra másolva!
134 milliárd dollárnyi (26 468 milliárd forint) amerikai kötvénnyel csípett fülön két japán férfit pénteken az itáliai pénzügyőrség Olaszország és Svájc határán; a két férfi "elfelejtette" bejelenteni a vámon az értékpapírokat, amelyek eredetiségét még vizsgálják.
Vágólapra másolva!

"Az elképesztően magas összeg miatt vizsgáljuk a kötvények eredetiségét" - mondta a sajtónak a pénzügyi hatóság (GDF) comói vezetője. Az ötven év körüli férfiak egy Svájcból Olaszországba tartó vonaton buktak le, amikor a szerelvény begördült a még Svájchoz tartozó Chiasso nemzetközi állomására, ahol kötelező ellenőrzés várt az utasokra.

A vámvizsgálatnál a két férfi azt állította, hogy nincs elvámolni valójuk, az alapos vizsgálat során azonban a hatóságok észrevették, hogy az utasok bőröndjei duplafenekűek. A titkos rekeszben az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve által kibocsátott 249 darab kötvényt találtak, amelynek darabja 500 millió dollárt ér. A fináncok tíz darab Kennedy-kötvényt is felfedeztek, ezek darabonkénti értéke egymilliárd dollárt kóstál.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy a kötvények valódiak, a hatályos jogszabályok szerint 38 milliárd eurós (10 524 milliárd forint) pénzbírság vár a két férfira.