Bajnai: Nem lesz választási költségvetés

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentése elismeri a magyar kormány eddigi erőfeszítéseit, a kabinet végigcsinálja a meghirdetett programját, nem lesz választási költségvetés - mondta Bajnai Gordon kormányfő szerdán Budapesten egy sajtóértekezleten.
Vágólapra másolva!

"A kormány elszántabban, ha kell leszegett fejjel végig megy ezen az úton, és végigcsinálja azt a programot, amellyel Magyarországot ismét a növekedés és a stabilitás pályára állíthatjuk. Ebből a szempontból nagyon pozitív az IMF most közzétett jelentése is, hiszen elismeri mindezeket az erőfeszítéseket" - mondta Bajnai Gordon.

A magyar kormány eddig meghozott döntéseit kedvezően ítélik meg a világban, Magyarország iránt "stabilan erősödik a bizalom", de az is világos, hogy ez a bizalom még törékeny. A program legnehezebb részén túl van a kormányzat, az állampolgárokat érintő legfájdalmasabb döntések többségét már meghozták. Még hátravan azonban néhány olyan döntés, amely jelentős takarékosságot vár el az állami szervektől.

A Nemzetközi Valutaalap jelentése azt mutatja, a kormány programja alkalmas arra, hogy Magyarországot kivezesse a válságból. Egyetlen kockázatként azt veti fel, hogy a politikai küzdelem hevében előre hozott választás és egy választási költségvetés lehet Magyarországon.

"Ameddig én vagyok kormányon, addig nem lesz választási költségvetés Magyarországon, hanem tisztességes, becsületes, őszinte, fenntartható költségvetés lesz" - hangsúlyozta Bajnai Gordon. A cselekvés felelőssége a kormányé, de az ország iránti bizalom a választások közeledtével egyre inkább múlik "a lehetséges kormányzati erők megnyilvánulásain".