Újabb magyar müzlicéget számolnak fel

2009.07.02. 7:47

Eladó a Fortunate gabonapehely-gyártó, amelynek egyes termékei Béres Alexandra Testkontroll programjában szerepelnek. A cég termékei korábban több szakmai díjat kaptak, hitel és támogatás hiányában azonban nem tud tovább működni. - írja a Napi Gazdaság.

A Cornexi után egy újabb magyar tulajdonú malomipari és müzligyártó cégnek, a Fortunate Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek indult el a felszámolási eljárása. A társaság lajosmizsei központi telephelyét az ingatlanokkal és a malomipari technológiai berendezésekkel együtt nettó 250 millió forintos irányáron hirdette meg a felszámoló Marosholding Kft. - tudta meg a lap.

A csomagnak nem része a Fortunate márkanév. Az ingó és ingatlanvagyont kizárólag egyben kívánják értékesíteni, elsősorban élelmiszer-ipari befektetőnek. A mintegy 5,7 ezer négyzetméteres telephelyen egy malomépület és előkészítő üzem, egy 1989-ben épült gabonapelyhesítő üzem, raktár-, iroda- és egyéb kiszolgáló épületek állnak. Az ajánlatokat július 10-én délig lehet benyújtani.

A Napi Gazdaság információi szerint a társaság finanszírozási problémák miatt, hitel és támogatás hiányában került nehéz helyzetbe, és indult el tavaly decemberben a felszámolása. A felszámoló azóta a meglévő alapanyagokat feldolgozta, illetve a készleteket értékesítette, így a Fortunate kifutó termékeivel még lehet találkozni az üzletek polcain.

A negyedmilliárdos pályázati áron meghirdetett vagyonelemek utáni bevétel csak részben lenne elegendő a hitelezők kielégítésére, elsősorban a hitelező pénzintézet juthat majd hozzá követeléséhez. A társaság az APEH-nek és szállítóknak is tartozik.

A Fortunate egyes termékei részesei Béres Alexandra Testkontroll programjának, amelyek az ajánlott fogyasztás szempontjából súlykontrollindexszel vannak ellátva. Fő terméke, a zabpehely, illetve zabkorpája több élelmiszer-ipari elismerést (Kiváló Áruk Fóruma, Foodapest-sikerdíj) kapott, müzlijének és müzliszeletének minőségét és színvonalas csomagolását Magyar Termék-elismerésekkel díjazták.

A Fortunate közvetlenül, illetve közvetve magyar magánszemélyek tulajdonában van. Nettó árbevétele a 2007-es 449 millió forintról tavaly - a felszámolás elindulása előtt, tevékenységének zárásakor, 2008. december 16-ával - 333 millióra csökkent, mérleg szerinti eredménye pedig 3,7 millióról 292 milliós veszteségbe fordult - derül ki a cég beszámolójából. Kötelezettségállománya az elmúlt években meghaladta a félmilliárd forintot, amelynek mintegy felét a szállítók felé fennálló tartozások tették ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK