Sztrájk miatt csúszhat a foci-vb

Vágólapra másolva!
Újabb akadály tornyosul a 2010-es dél-afrikai labdarugó-világbajnokság előtt. Több mint 70 ezer építőipari munkás vehet majd részt, béremelést követelve, a ma kezdődő sztrájkban, ami miatt csúszhat a 10 stadion decemberre tervezett átadása.
Vágólapra másolva!

Komoly felelősséget vállalt Irvin Khoza a világbajnokság megszervezéséért felelős bizottság elnöke. Szerinte Dél-Afrika összes stadionjának el kell készülnie fél évvel a bajnokság kezdete előtt, aminek nyitónapja 2009 június 11-re van kitűzve a FIFA honlapja alapján.

Az építőipari munkások viszont most felfüggesztették a munkát és 13 százalékos béremelést követlenek többek közt a Murray & Roberts Holdingstól és az Aveng Ltd-től, az ország két legnagyobb építőipari cégétől - adta hírül a Bloomberg.

"Az ajtó nyitva áll és hajlandóak vagyunk tárgyalni" - mondta Joe Campanella a dél-afrikai mérnöki vállalatokat tömörítő szervezet szóvivője. Kezdetnek az építtetők 10,4 százalékos béremelést ajánlottak, ami önmagában jó, de májusban az infláció 8 százalékos volt.

Campanella szerint még nem voltak közvetlen tárgyalások a felek között, de ha időben akarnak végezni a munkálatokkal valaminek történnie kell. Az épülő és felújításra kerülő stadionok mellett egy nagy sebességű vasúti pályát is építenek Johannesburg és Pretoria között, tehát van munka elég.