Nyomulnak a kínaiak az autópiacon

Vágólapra másolva!
Az utolsó fázisban van a szerződés megkötése a General Motors (GM) és a Magna International között, de ez nem zavarja a kínaiakat, akik még most is ajánlatot tettek, hogy ők veszik meg az Opelt, amit a GM eladásra kínál.
Vágólapra másolva!

Az amerikai GM anyavállalathoz tartozó európai Opel felett ideiglenesen egy vagyonkezelői alap vette át az irányítást, amikor a GM csődeljárás alá került. Rövidesen a GM főbb márkái és leányvállalatai értékesítése mellett döntött és az Opelre a Magna tette a legjobb ajánlatot - írta meg a BBC.

Az üzletben elvileg megegyezett a két fél, de még nem véglegesítették, és ezt használta fel a kínai Beijing Automotive Industries (BAIC), ami szintén ajánlatott tett az Opelre. A GM megerősítette a hírt, de nem mutatott különösebb érdeklődést: "Teljesen megszokott, hogy ajánlatokat kapunk a tárgyalási folyamat során."

A BAIC lépése nem egyedüli a piacon, a Rover és MG márkákat már megszerezte a kínai Nanjing Automobile Corporation (NAC), míg a Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery a Hummer márka átvételéről folytat (sikeresnek igérkező) tárgyalásokat.