Az APEH megkezdte a kivonatok kiküldését

Vágólapra másolva!
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) megkezdte a folyószámla-kivonatok és pótlékértesítők kiküldését - jelentette be az adóhatóság internetes honlapján pénteken.
Vágólapra másolva!

A sort július 10-étől a gazdálkodókkal kezdték, majd július 20-ától a magánszemélyekkel és egyéni vállalkozókkal folytatják.

Az elektronikus bevallóknak az adóhatóság nem küld sem folyószámla-kivonatot, sem pótlékértesítőt. Elektronikus bevallónak azok az adózók tekintendők, akik 2009. június 17-ig törvényi alapon vagy önkéntesen bármilyen bevallást, adatlapot elektronikus úton küldtek be.

A nem elektronikus bevallók közül sem kap mindenki értesítést. Folyószámla-kivonatra (pótlékértesítőre) az számíthat, akinek a terhére 2008-ra késedelmi pótlékot állapítottak meg, vagy késedelmi pótlék ugyan nem terheli, de 2009. június 17-én a folyószámláján legalább egy adónemben 1000 forintot meghaladó egyenleg volt.

Értesítőt kaphat továbbá az is, akire tavaly nem róttak ki késedelmi pótlékot, és folyószámlája is rendezett, de 2008-ban volt a folyószámláján elévültetés címen rendezés.

Azok az adózók, akik bankszámla nyitásra nem kötelezettek, az értesítés mellé csekket is kapnak minden olyan adónemhez, amelyben 2009. június 17-én tartozást tartott nyilván az adóhatóság. A pótlékok befizetéséhez is mellékelik a csekket.