Bővült az Union profitja

Vágólapra másolva!
Az első félévben 17,9 milliárd forint díjbevételt ért el az Union Biztosító, ez 27,4 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi, a növekedés a nem életbiztosításokból származott - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

Az Union 2008. első félévében még 14 milliárd forint díjbevételre tett szert, ebből 7,9 milliárd volt az élet-, míg 6,1 milliárd a nem élet jellegű biztosítás. Az idei első félévben a 17,9 milliárd forintos teljes díjbevételből 5,3 milliárdot tettek ki az élet, míg 12,6 milliárdot a nem élet jelegű biztosítások.

Az életbiztosítások visszaesése szinte törvényszerűnek mondható a piacon, mivel megszűnt a befektetéshez kötött - unit linked - életbiztosítások gyors expanziója. Ezért az Union stratégiája a nem életbiztosítási üzletág erőteljes növekedése lett. Ezen belül minden szegmens - a gépjármű-, a lakás-, a kisvállalkozói vagyon- és felelősség-, illetve az ipari biztosítási - növekedett.

A múlt évet 25,9 milliárd forint díjbevétellel zárta az Union, ebből 14,4 milliárd volt az élet-, míg 11,5 milliárd a nem élet biztosítás. Az Union Biztosító tulajdonosa a tőzsdén jegyzett bécsi központú Vienna Insurance Group (VIG), amely egyike Közép-Kelet-Európa vezető biztosítási csoportjainak.