Vágólapra másolva!
A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező dél-koreai Hankook Tire, a világ hetedik számú gumiabroncsgyártója a második negyedévben 10,8 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az egy évvel korábbinál. A Hankook Tire kínai és magyarországi termelése rekord ütemben nőtt, a még mindig felfutóban lévő magyarországi üzem 44,6 százalékkal nagyobb árbevételt ért el az előző évinél az európai piac bővülése és a költséghatékony termelés nyomán, olvasható a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

A második negyedben a Hankook csoport teljes bevétele 1,257 ezer milliárd koreai vonra (1 forint 6,5 von) nőtt, egy évvel korábban 1,112 ezer milliárd von után. A cég üzemi eredménye az egy évvel korábbi 79 milliárd vonról 144,8 milliárd vonra emelkedett. A vállalat az idei évre 4,330 ezer milliárd von árbevételt tervez.

A Hankook Tire az első negyedévben 13,8 százalékkal nagyobb árbevételt ért el, mint egy évvel azelőtt: 1,135 ezer milliárd koreai vont. Az üzemi eredmény 35,3 milliárd von volt, feleannyi, mint a tavalyi első negyedévi 74 milliárd von, de a tavalyi utolsó negyedévben elszenvedett 3,3 milliárd vonos veszteséget sikerült ledolgozni.

A világszerte több mint 12 ezer embert foglalkoztató Hankook tavaly rekord nagyságú, 4,07 ezer milliárd von árbevételt ért el.

A cégnek Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Svédországban, Spanyolországban, Oroszországban, Magyarországon és Törökországban van leányvállalata vagy értékesítési irodája.

A Hankook Tire számára az európai piac különösen fontos, ezért több mint 500 millió eurót fektet be a magyar gyár felépítésébe, mely 2007. júniusban már megkezdte működését. A telephely a Hankook Tire európai gyártóbázisa. A második fázis befejezése után a tervezett gyártási mennyiség évi 10 millió gumiabroncs lesz.