Tőkeemelésre készül az OMV

Vágólapra másolva!
Nyolcszázmillió euró értékű részvénykibocsátást fontolgat az OMV. Az osztrák kőolaj- és földgázkonszern nem erősítette meg az osztrák Börse-Express beszámolóját. Az APA hírügynökség érdeklődésére csak annyit közöltek: az idei közgyűlés engedélyt adott tőkeemelésre.
Vágólapra másolva!

A részvénykibocsátás célja állítólag a török Petrol Ofisi olajtársaság többségének megszerzésével függ össze, az erre költendő összeg refinanszírozásaára kellene a pénz az OMV-nek. Az osztrák cég tárgyalásokat folytat több bankkal, köztük a JP Morgan Chase-szel, írta a Börse-Express, meg nem nevezett bennfentesekre hivatkozva.

A cég május 13-i közgyűlése 77,9 millió új részvény kibocsátására adott engedélyt 2014-ig. A 27,57 eurós jelenlegi árfolyamon számítva a kibocsátás 2,14 milliárd euró forrást jelentene a vállalatnak. Egy nyolcszáz millió eurós tőkeemeléshez 29 millió OMV-részvény kibocsátására lenne szükség.

Az OMV a múlt szerdán bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett a török Dogan Holdinggal, mert megvenné annak többségi tulajdonrészét a Petrol Ofisiban. Az OMV jelenleg 41,58 százalékban, a Dogan Holding 54,17 százalékban tulajdonosa a Petrol Ofisinek.