Bővíti a termelést a Toyota

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Tizenhat hónap után ismét bővíti a termelést a Toyota, a világ legnagyobb autógyára, jelentette kedden az Asahi Shinbun című japán lap. Az országos napilap értesülése szerint a Toyota novemberben kapcsol nagyobb fordulatszámra; naponta 14 500 gépkocsit fognak gyártani. Ez ugyan csupán százzal több az egy évvel korábbinál, de az első termelésbővítés tavaly július óta.

A lap szerint a japán autógyártó a kormányzati intézkedésekkel is serkentett belföldi kereslet növekedésére alapozva bővíti ismét a termelést. A társaság nem kommentálta a beszámolót.

A Toyota júliusban felfelé módosította - 100 ezerrel 6,6 millió járműre emelte - az idei évre szóló termelési előrejelzését, és némileg kisebb üzemi veszteséget valószínűsített az év egészére, mint korábban. A társaság augusztus elején 77,8 milliárd jenes adó utáni veszteséget jelentett a pénzügyi éve júniussal zárult első negyedéről. Az elemzők ennél sokkal nagyobb, 210,4 milliárdos veszteségre számítottak. Egy évvel korábban 353,7 milliárd jen adózott eredménye volt a csoportnak.