Vágólapra másolva!
A világ 20 leggazdagabb államát tömörítő G20-csoportnak kötelező érvényű szabályokat kell hoznia a banki magatartás megregulázása érdekében - fejtette ki Grown Brown brit kormányfő, Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár.
Vágólapra másolva!

A megállapodás szerint a politikusok ki fognak dolgozni egy, a banki bónuszok fizetését korlátozó szabályozást is, amitől a pénzügyi kírízisek kialakulásának veszélyt lehetne állítólagosan csökkenteni.

A konkrét megoldással kapcsolatban még nincs egyetértés, a britek ugyanis hevesen ellenzik azt a francia javaslatot, amely egyfajta bonus-malus rendszert vezetne be a bankszektorban.

A G20 országcsoport szeptember végén tart csúcstalálkozót, ahol a világgazdaság kilátásairól egyeztetnek majd az illetékesek, de előtte, már most hétvégén találkoznak egymással a pénzügyminiszterek.

A három állami vezető által jegyzett levélből kiderül, hogy a tervek szerint emelni fogják a tőkekötelményeket a spekulatív tevékenységek vonzerejének csökkentésre érdekében.