Vágólapra másolva!
A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport hivatalos tájékoztatást kapott Brüsszelből, amelynek értelmében az Európai Bizottság 7,56 millió euró támogatást biztosít a ferihegyi 2 B utasmóló építéséhez.
Vágólapra másolva!

A ferihegyi fejlesztés mellett a bizottság egy sor közlekedési beruházás támogatásáról döntött, összesen félmilliárd euró értékben, de a támogatott programok között egyetlen magyar vonatkozású projektként szerepel a ferihegyi repülőtér fejlesztése - derül ki a Budapest Airport közleményéből.

A Budapest Airport az új terminálépület átadását követő évben kezdi meg a 2B terminálhoz kapcsolódó terminálszárny, vagy más néven móló megépítését. Az előtérbe nyúló terminálfolyosóhoz nyolc épületközeli utashíd kapcsolódik. A háromszintes terminálszárny képes lesz mind a schengeni mind a nem-schengeni forgalom egyidőben történő kiszolgálására.

Egy évre rá, a fejlesztés következő szakaszában épül meg a 2A terminálból kinövő második terminálszárny, amin szintén nyolc darab csápos utashíd kap helyet.