Elválik az Opel és a Chevrolet útja a régióban

Vágólapra másolva!
Különválik az Opel és a Chevrolet márka a General Motors 2002 óta működő kelet- és közép-európai regionális szervezetében november 1-jével - tájékoztatott az Opel Southeast Europe (OSE) regionális pr osztálya.
Vágólapra másolva!

A regionális importőri feladatokat ellátó OSE szervezeti átalakítása már az év első negyedében elkezdődött, a folyamatot felgyorsította, hogy a jövőben más tulajdonosi struktúrában fog működni a két márka - emlékeztet a cég közleménye.

A GM két európai márkájának importőri szervezetei a továbbiakban önállóan, Opel Southeast Europe Kft. illetve Chevrolet Central and Eastern Europe Kft. néven működnek a budaörsi központban.

Az Opel Southeast Europe vezérigazgatója Farid Anabtawi, a Chevrolet Central and Eastern Europe vezérigazgatója pedig Andy Higgins lett - mindketten vezető beosztásokat töltöttek be eddig is a GM regionális központjában. Chris J. Lacey, a General Motors kelet- és közép-európai regionális irodájának vezérigazgatója, a régióban eltöltött 14 év után az Opel rüsselsheimi központjában az Opel nemzetközi kereskedelmi tevékenységének irányításáért felel ezentúl.

Az Opel Magyarország ügyvezető igazgatójává Kovács Tamást, a Chevrolet Magyarország vezetőjévé Cristian Olteant nevezték ki - ismerteti az OSE közleménye.

Az MTI korábban tájékoztatott arról, hogy az amerikai anyavállalat, a General Motors június 1-jén kért csődvédelmet 172,8 milliárd dollár adóssága miatt. A GM szeptember elején bejelentette, hogy kész eladni az Opel többségi részesedését a kanadai-osztrák Magna autóipari beszállító vállalatnak, amely az orosz Sberbankkal és GAZ autógyárral társulva vásárolná meg az Opelt. Az eladásról novemberben dönt a GM, és bele kell egyeznie az üzemi tanácsnak is. Az eladást hátráltatja, hogy az európai versenyfelügyeletnek engedélyeznie kell az Opel 4,5 milliárd eurós mentőcsomagját, amelynek folyósítása egyelőre függőben van.