Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kivonul az Ugarde Kft.-ből, a taszári repülőtér hasznosítására kiírt pályázat nyertes konzorciumának egyik résztvevője, a VIV Holding, amelynek egy 2006-os beruházásával kapcsolatban nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés és közokirat hamisítás miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda - adta hírül hétfőn a Somogy Televízió a honlapján.

Az internetes portálnak Bicskei Richárd, Ugarde Kft ügyvezető igazgatója elmondta: elhatárolódnak a társaságban 27 százalékos tulajdonrésszel rendelkező VIV Holdingtól, amely december elsejétől amúgy kivonul a társaságból. A kft. ezen a napon egyébként részvénytársasággá alakul át. Bicskei szerint a VIV Holding annak idején segített a pályázatírásban, tanácsadásért került bele a társaságba.

A taszári bázis hasznosítására kiírt pályázatot elbíráló Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem vizsgálta a pályázó cég hátterét. Németh Béla tanácsadó elmondta: a pályázó Magyarországon bejegyzett köztartozásmentes cég mint jogi személy teljesen megfelelt a pályázati feltételeknek.