Kórházi informatikai céget vesz a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Magyar Telekomnak (MT), hogy felvásárolja az integrált kórházi informatikai szolgáltatásokat kínáló ISH Informatika Kft.-t. Papp István, az MT vezérigazgató-helyettese elmondta, az informatikai cég december elsejétől az MT portfólióját erősíti.
Vágólapra másolva!

A társasághoz tartozó vállalati szolgáltatások üzletága, a T-Systems vezetője kifejtette: a társaság még májusban jelentette be, hogy 2,9 milliárd forintért megvásárolta az informatikai céget, amiből levonják a tranzakció zárásának időpontjában fennálló nettó adósságállományt.

Kiemelte: a felvásárlás után a cég független jogi személyként a T-Systems-en belül az alkalmazásokért felelős leányvállalat, az IQSYS Zrt. alá rendelten működik tovább, amelynek fő profilja az informatikai megoldások kidolgozása, megvalósítása, üzemeltetése és a rendszerintegráció.

A Magyar Telekom korábbi közlése szerint a 60 százalékos piaci részesedéssel rendelkező ISH árbevétele 2008-ban megközelítette a 2,9 milliárd forintot, kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyeresége (EBITDA) pedig 1 milliárd forint volt.

Az [origo] Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.