Pluszban nyitott a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 87,61 pontos emelkedéssel, 20 639,23 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,43 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A nap folyamán az amerikai adatokra várnak a befektetők. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője a csütörtöki hangulat folytatására, a kereskedés elején emelkedésre számít. A nap további részét a kivárás jellemezheti, a befektetők az amerikai kiskereskedelmi adatok és a Michigani fogyasztói bizalmi index közzétételére várnak.

A magyar részvénypiacon jellemzően a magyar spekulánsok "tologatják" az árfolyamokat, de ha megjelenne egy intézményi befektető, az erőt adna az árfolyammozgásnak. A forint megtartotta az erősödést, az euró/dollár árfolyam "beragadt" és az olaj ára sem változott, ami azt valószínűsíti, hogy jelentősebb emelkedés nem várható - fejtette ki a kereskedő.

Varjú Péter úgy véli, a vezető magyar részvények közül az OTP 5500 forint körül "megérett" az eladásra és a Mol alacsony árfolyama vonzó lehet a befektetőknek. A Magyar Telekom alacsony árfolyamára nincs magyarázat - mondta a bróker. A kamatkörnyezet kedvező a távközlési társaság számára, és a cégnél befejezett - több milliárd forint költséggel járó - belső vizsgálat is a teher csökkenését jelent.