Ismét segítségre szorul egy amerikai bank - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Újabb amerikai bankmentés, veszélyes adósságállományok és fehérorosz fenyegetőzés áramlekapcsolással - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Újra mentőövre szorul egy amerikai pénzintézet. A GMAC 3,8 milliárd dollárt kap az állami segélykeretből, hogy kiegyenlítse jelzáloghiteleiből származó veszteségét. A cég korábban a General Motors egyik jelentős pénzügyi szolgáltatója volt. Az összeg kevesebb, mint amire előzetesen számítottak - írja a BBC.

John Lipsky, az IMF igazgatóhelyettese azt írta egy blogbejegyzésben, hogy a szervezet vélhetően javítja majd gazdasági várakozásait a következő előrejelzésében, amelyet ebben a hónapban hoznak nyilvánosságra - írja a Reuters. Mindemellett óvatosságra hívja fel a figyelmet, mert sok az olyan tényező, amely kockázatot hordoz magában.

A világ legnagyobb befektetési alapjai csökkentették az amerikai és brit kötvényállományukat - írja a Financial Times. A lépésre azért volt szükség, mert a nagy országok hatalmas adósságállományt halmoztak fel, ami kockázatosabbá tette a hiteleiket.

Szerdán az Európai Unió szakértői elkezdik vizsgálni a görögök kiadáscsökkentési terveit - írja a Financial Times. A múlt év végén megrengette a piacokat az elszabaduló adósságállomány miatti romló hitelminősítői besorolás. Görögország annak ellenére, hogy eurót használó ország, Magyarországgal egy kockázati szintre került.

Fehéroroszország állami áramszolgáltatója azzal fenyegette meg az orosz közigazgatás alatt álló, de a törzsterülettől elkülönülő Kalinyingrádot, hogy lekapcsolja a villanyellátást, amely az országán keresztül halad, mivel nincs megállapodás a közvetítői díjakról - írja a BBC.

Az All Things Digital nevű lap szerint az Apple annak bejelentésére készül, hogy megvásárolta a Quattro Wireless céget 275 millió dollárért. A felvásárlás része az informatikai ipar versenyének, mivel a Google nemrég az AdMob megvételével bővítette birodalmát.