Nyereséges az ügyfeleit elvesztő óriásbank - lapszemle

Vágólapra másolva!
A Japan Air Lines maradna a Oneworld szövetségben, zuhanástól tartanak Nagy-Britanniában, a gyengülő dollár drágította az olajat - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Nyereséges lett a negyedik negyedévben a UBS svájci nagybank, amire nem volt példa mióta Oswald Gruebel vette át a cég vezetését. A profit jó jelnek számít, de az ügyfélszám továbbra is esik jelezve, hogy van még min javítani - írja a Reuters.

A csődbe jutott Japan Airlines feltehetőleg marad a Oneworld szövetség tagja és az American Airlines partnere egy névtelen belső forrás szerint - írja Reuters. A légi társaságot ugyanis a Delta Air Lines is megkörnyékezte ajánlatával, így a legnagyobb ázsiai légi cégért komoly verseny indult.

Egyre erősödik a félelem Nagy-Britanniában, hogy a gazdaság pályája "W" alakú lesz, azaz az első nagy visszaesést egy rövid fellendülés után egy újabb zuhanás követi. Ezt erősíti az az adat, amely a brit kiskereskedelmi eladások visszaeséséről szólnak januárban. A lakosság 15 éve nem vásárolt ilyen keveset az év első hónapjában, mint idén - írja a Telegraph.

A nyersolaj ára 72 dollár fölé emelkedett a New York-i kereskedésben a dollár gyengülése miatt. Az eddig erősödő zöldhasú visszafogta az olaj árának emelkedését, de az euró az öt napos gyengülés után szerepet cserélt amerikai társával, így több befektető fordult a nyersanyag felé - írja a Businessweek.