Nem lett olcsóbb a görögök hitele - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Továbbra is drágán hajlandó csak hitelezni a piac Görögországot; hivatalos vizsgálatot kezdeményez az amerikai kormány a Toyota Corollák ügyében; egybillió dollár hiányzik az amerikai államok nyugdíjkasszájából; csődvédelmet kért a Reader's Digest brit leányvállalata; nem kapják meg az ígért segélyt a fejlődő országok.
Vágólapra másolva!

A jelek szerint nem győzte meg a kötvényvásárlókat az uniós vezetők megállapodása Görögország megsegítéséről. A kétéves görög államkötvények hozama a Bloomberg jelentése szerint továbbra is 5 százalék fölött van, ami a legmagasabb érték az eurózónában - ez azt jelenti, hogy az ország a tagállamok közül a legdrágábban tudja finanszírozni működését a piacról.

Hivatalos vizsgálatot indít csütörtökön az amerikai kormány a Toyota Corollával kapcsolatos, a közlekedésbiztonsági hatóság hoz érkezett panaszok ügyében - értesült a Washington Post. A japán autógyártó szerdán jelentette be, hogy más modellek után a Corollából is visszahív egy sorozatot, kormányproblémák miatt.

Összesen egybillió dollár hiányzik az amerikai államok nyugdíjkasszájából - áll egy Reuters által ismertetett tanulmányban. A kutatás idején Illinois volt a legnehezebb helyzetben, kifizetései 54 százalékának volt csak meg a forrása - de a helyzet azóta rosszabbodhatott - emelte ki a hírügynökség.

Csődvédelmet kért a Reader's Digest folyóirat kiadójának brit leánycége, miutén nem tudott megegyezni a helyi nyugdíjbiztosítási felügyelettel - számolt be ugyancsak a Reuters. A cég vezetője bejelentette, a kiadó nem tudja teljesíteni vállalásait.

Számos állam nem fogja teljesítani a fejlődő országoknak öt éve megígért segélyek kifizetését - jósolja az OECD. A BBC által idézett előrejelzés szerint 2010-ben a 128 milliárd dolláros ígért segély helyett csak 107 milliárdot adnak a fejlett országok, a vállalástól elmaradók között név szerint említve Görögországot és olaszországot.