Uniós monopóliumvizsgálat alatt a Google

Vágólapra másolva!
Kemény kérdésekre számíthat Ben Bernanke amerikai jegybankelnök, több megszorításról beszél a görög pénzügyminiszter, trösztellenes vizsgálat alatt a Google - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Bár újraválasztották a múlt hónap végén, az amerikai kongresszus vélhetően keményen neki fog menni Ben Bernanke jegybankelnöknek a szokásos évközi meghallgatásán. Leginkább a pénzügyi szabályozás és a monetáris szigorítás menetrendje miatt érhetik kemény kérdések a főbankárt - írja a Reuters.

Az Európai Unió vizsgálóbiztosokat küldött Görögországba, hogy figyeljék, miként hajtja végre az ország a hatalmas deficitjének megnyirbálását. A görög pénzügyminiszter szerint több megszorításra is szükség lehet a célok elérésére - írja a Reuters.

Fellendült a japán export, miután a vártnál jobban növekedett januárban. Ennek azért van jelentősége, mert a kínai pénzügyi szigorítás miatt a közgazdászok aggódni kezdtek, hogy az lelassítja Kelet-Ázsia növekedését, így az egész világ kilábalását. Az adat szerint azonban a hatás nem volt vészes - írja a Reuters.

Az Európai Bizottság előzetes trösztellenes vizsgálat alá helyezte a Google keresőt és reklámtevékenységét. A gyanú szerint a rivális keresőket tisztességtelen módon hátrányosan különbözteti meg a Google, valamint a gazdasági fölényét arra használja fel, hogy magasan tartsa a reklámozás árait Európában - írja a Financial Times.

A Toyota hírneve az elmúlt hetekben sokat kopott azzal, hogy több százezres nagyságrendben hívott vissza autókat technikai problémák miatt. A gyár a kereskedő partnereivel most nem csak szavakkal, de kedvezményekkel is vissza kívánják nyerni a vevők jóindulatát - írja a Wall Street Journal. Kamatmentes hitelek és árkedvezmények egyaránt szerepelnek az ajánlatok közt.