Az OTP tartja a lelket a tőzsdében

Vágólapra másolva!
Erősödéssel indult a tőzsde keddi kereskedése, majd fordulatot vett, s egy órával később már a piros (negatív) tartományba került. Egyedül az OTP tartja a lelket a befektetőkben a jó eredményével.
Vágólapra másolva!

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint megindulhat az emelkedés a piacon az OTP vártnál jobb éves jelentése miatt. A szakértő szerint egyedül az kérdéses, hogy mennyire értékeli a piac az OTP eredményét, milyen mértékű lesz a papír erősödése.

Hozzátette azonban: a nemzetközi piacok és a BUX is elért annak a sávnak a szélére, amiből az elmúlt fél évben nem tudott kitörni, így a múlt tapasztalatai szerint hosszabb távon a sáv aljáig tartó esésnek kellene bekövetkeznie.

A szavainak megfelel, hogy egyedül az OTP papírjai drágultak a tegnapi záráshoz képest a nagyok közül. A Mol, a Richter, a Magyar Telekom és az Egis is veszteségeket könyvelhetett el.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője reggel még azt valószínűsítette, hogy a zárásra 200 pontos emelkedés várható a Budapesti Értéktőzsdén. Rámutatott: az OTP jó eredménye húzhatja fel az árfolyamokat.

Az OTP keddi gyorsjelentése alapján a bankcsoport közel két és félszeresére duzzadó kockázati költségek ellenére éves szinten 151,5 milliárd forint konszolidált korrigált adózott eredményt ért el, ami ugyan 31 százalékkal elmarad a 2008. évitől, azonban így is mintegy 6 milliárd forinttal meghaladta az előzetes elemzői konszenzust és a menedzsment előrejelzését.