Bankszámláján bukott le a 400 milliót elcsaló adózó

Vágólapra másolva!
Közel 400 millió forintnyi adót nem fizetett be egy közép-dunántúli vállalkozó. Az adózó egy sima áfa-ellenőrzésen bukott le a bankszámlája miatt, viszont a rendőrök sem találták meg.
Vágólapra másolva!

Az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága különösen nagy értékre elkövetett adócsalás gyanúja miatt tett feljelentést a Vám- és Pénzügyőrségnél, mivel egy adózó több százmilliós bevételt próbált eltitkolni az adóhatóság elől.

A felszámoló biztos nyilatkozata szerint a társaság a többszöri felszólítás ellenére sem adott át semmilyen iratot, képviselője az idézésekre nem jelent meg, rendőri elővezetése is meghiúsult.

Az adóhatóság kérésére az adózó számlavezető pénzintézete megküldte a vállalkozás bankszámla kivonatait. Ezekből kiderült, hogy a kapcsolódó vizsgálatokkal érintett vállalkozásokon kívül további négy cég is utalt pénzösszegeket az adózónak, sőt jóváírtak olyan összegeket is, amelyeket olyan társaságok utaltak át, melyeknek adószáma törlésre került.

Az adózó a vizsgált időszakban bevételeinek jelentős részét eltitkolta, ezek bevallását elmulasztotta, ezzel csaknem 400 millió forint adóbevétel kiesést okozott. Az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága ezért különösen nagy értékre elkövetett adócsalás gyanúja miatt tett feljelentést a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Nyomozó Hivatalánál.