Gazdát cserélhet a Tommy Hilfiger

Vágólapra másolva!
A világ egyik vezető divatmárkájának számító Tommy Hilfigert állítólag 3 milliárd dollárért árulja tulajdonosa. Két éve már megpróbálta tőzsdére vinni, de a válság miatt elhalasztotta a lépést.
Vágólapra másolva!

Az egyebek között a Calvin Kleint is birtokló amerikai Phillips Van Heusen konszern veheti meg a Tommy Hilfiger divatmárkát - írta a Financial Times. A londoni gazdasági lap szerint a jelenlegi tulajdonos, a brit Apax 3 milliárd dollárért válna meg a márkától.

Tommy Hilfiger amerikai divattervező ruhái a kilencvenes években váltak népszerűvé az Egyesült Államokban, 1992-ben bevezették a céget a New York-i tőzsdére. Fénykorában, 2000-ben évi 2 milliárd dolláros forgalmat produkált.

Az ezredforduló után aztán a forgalom visszaesett, és Hilfiger végül 2005-ben 1,6 milliárd dollárért eladta a piros-fehér-kék amerikai nemzeti színekből komponált logó tulajdonjogát.

Az új tulajdonos csaknem teljesen kivonult az amerikai piacról, a központot áthelyezte Amszterdamba, és Európában építette fel újra a márkát. 2008-ban tőzsdére vitték volna a céget, de az egyre mélyülő gazdasági válság meghiúsította a tervet.