Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem gördített akadályt az elé, hogy a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt. megvegye a Herz szalámigyár ingóságait, készleteit és ingatlanait. A két legnagyobb szereplő fuzionálna ugyan, de a verseny nem torzul a hatóság szerint.
Vágólapra másolva!

A Bonafarm 2009 decemberében vásárolta meg a felszámolás alá került Herz szalámigyár vagyoni értékű jogait, ingóságait, készleteit és ingatlanait, de az ügylet teljesüléséhez a versenyhatóság engedélyére is szükség volt.

A hazai szalámipiac két fontos szereplőjének összefonódása az üzlet, de a Herz 2008-2009-es leállását fontos körülményként vette figyelembe a GVH, amikor a várható hatásokat vizsgálta. Általában a két legnagyobb piaci szereplő összefonódása ugyanis versenyszűkítő lehet, ezért ritkán engedélyezi a hatóság.

A Bonafarm azzal érvelt a hatóságnál, hogy a szerepvállalásuk hiányában is eltűnne a Herz a piacról, tehát a verseny egyik szereplője kiesne. A Pick (amelyik a Bonafarmhoz tartozik) részvételével azonban javíthatóak lennének a termelés költségeire vonatkozó adatok, lényegében alacsonyabb lehetne a szalámi ára. Ez pedig kedvezne a piacnak, valamint javítaná a versenyt.

Mivel a GVH nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt, a hatóság nem állt a fúzió útjába.