Kínai pofont kapott a Toyota

Vágólapra másolva!
A Toyota februárban lekerült a legkeresettebb autók tízes listájáról Kínában - közölte a kínai autószövetség tájékoztatása alapján kedden a China Daily című napilap.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb japán autógyár kínai vegyesvállalata, a FAW Toyota februárba első alkalommal nem került be a 10 legnépszerűbb gyártó közé a atók közé, miközben a cég azt közölte, februárban több mint 30 százalékkal növelte éves összevetésben eladásait.

A kínai vásárlók bizalmát megrendítették a visszahívások a Sina.com weblapon végzett online közvélemény-kutatás szerint: a válaszadók 73,6 százaléka nem venne Toyotát, Hondát és csak 16,4 százalékuk részesítene továbbra is előnyben japán gépkocsit. A felmérésben március első hetében 258 ezren vettek részt, de a válaszadók életkorára vonatkozóan nem közöltek információt.

A Toyota világszerte több millió autót volt kénytelen visszahívni az elmúlt hónapokban. Akio Toyoda a Toyota Motor Corp. elnöke március első napjaiban Pekingben járt és nyilvánosan is bocsánatot kért, amiért visszahívásaival "kellemetlenséget és aggodalmat okozott a fogyasztóknak". Akkori tájékoztatóján azt mondta: Kínában 13 százalékkal kívánják növelni eladásaikat.