Piacot keres a szeghalmi midibusznak a finn nagykövet

Vágólapra másolva!
A szeghalmi Csaba Metál Zrt. által gyártott 55 személyes midibusznak keres piaci lehetőségeket Finnországban a budapesti finn nagykövet. Jari Vilén keddi szeghalmi látogatását követően az MTI-nek elmondta: személyesen győződött meg arról, hogy a magyar tulajdonban álló társaság busza minden tekintetben megfelel a szigorú finn műszaki és környezetvédelmi előírásoknak.
Vágólapra másolva!

A nagykövet elvállalta, hogy megvizsgálják: a finn városokban milyen piaci lehetőségek kínálkoznak a buszok megvásárlására. Elmondta: Finnországban a települések működtetik a helyi tömegközlekedést, így egyes járatokon lehetőség mutatkozik a szeghalmiak által gyártott buszok beszállítására.

A nagykövet a sárréti térségben ellátogatott a német tulajdonban működő, már közel 400 főt foglalkoztató Kuka Robotics Kft.-hez is. A nagykövet a látogatás után aláhúzta: azért keresi fel a kelet-magyarországi régió kisebb térségeit, hogy meggyőzze a finn befektetőket, nemcsak Nyugat-, hanem Kelet-Magyarországon is érdemes befektetni.

Veress József (MSZP), a térség országgyűlési képviselője a nagykövet vendéglátója, hozzátette: a Csaba Metál által gyártott busz a legkorszerűbb minőségi és környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, így méltán számíthat piaci sikerre Finnországban.

A füzesgyarmati Kuka Robotics céggel kapcsolatban a szocialista képviselő azt emelte ki, hogy a német társaság olyan korszerű, elsősorban az autóiparban használatos robotokat állít elő, amellyel eséllyel pályázhatnak arra, hogy a Kecskemétre tervezett Mercedes beruházásnál is beszállítók legyenek.