Az amerikai hírekig lefelé tarthat a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 198,21 pontos csökkenéssel, 23 582,49 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,83 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint kis negatív korrekció látszik a világ részvénypiacain. Az elemző kifejtette, hogy bár a főbb amerikai tőzsdeindexek új lokális csúcsokra érkeztek az előző napi zárásban, csütörtök reggel már borúsabb jelek látszanak: az ázsiai piacok gyengélkedtek, a legnagyobb visszaeséssel a japán tőzsde zárt, továbbá az amerikai határidős indexek is gyengülést jeleznek előre.

Csütörtökön több fontos makrogazdasági adat lát napvilágot az Egyesült Államokban - köztük a heti munkanélküliségi adatok -, ezek délután befolyásolhatják a részvénypiacokat - mondta az elemző.

A BUX 156,29 pontos, 0,65 százalékos csökkenéssel, 23 780,70 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 41,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.