Megegyezett Sarkozy és Merkel a görögök megsegítéséről

Vágólapra másolva!
Megegyezett a francia elnök és a német kancellár csütörtökön a görög adósságválság ügyében - közölte Nicolas Sarkozy hivatala, majd a hírt megerősítette Angela Merkel irodája is. A bejelentések szerint a két vezető egyezsége "nagyon pontos feltételeket szab meg, amelyek alapján az euróövezet országai közbeavatkozhatnak a görög válság megoldása érdekében".
Vágólapra másolva!

A közlemények szerint produktív volt a két politikai vezető különtárgyalása az Európai Unió állam- és kormányfőinek csütörtökön kezdődő csúcstalálkozója előtt.

A két vezető megállapodásának szövege szerint "szükség van az összehangolt, kétoldalú kölcsönök érdekében egy európai keretrendszerre, amely meghatározza a tagországok részvételét" a görögök megsegítésében - közölte egy névtelenséget kérő forrás az AFP-val, hozzátéve, hogy a francia államfő és a német kancellár szerint a támogatásban szerepet kapna a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is.

A bejelentés szerint a francia elnök és a német kancellár közös feltételeit átadják az Európai Unió elnökének, Herman Van Rompuy-nak a csütörtökön kezdődött brüsszeli csúcstalálkozó kezdete előtt. Az AFP forrása szerint Van Rompuy-tól függ, hogy - ha egyetért a szöveggel - mikor adja át azt a 16 tagú euróövezet további 14 országa vezetőjének, beleértve a görög kormányfőt is.