Az Emfesz is megemeli a gázárat

Vágólapra másolva!
A múlt héten bejelentett egyetemes szolgáltatói gázáremelés után az Emfesz is közölte, hogy az eddiginél drágábban adja a lakossági fogyasztóknak a gázt.
Vágólapra másolva!

Emeli a földgáz felhasználói árát a lakosságnak az Emfesz Kft. is, de az továbbra is 8 százalékkal alatta marad a lakosságot és kisfogyasztókat ellátó egyetemes szolgáltatók árának - közölte Gallyas Igor, az Emfesz kommunikációs tanácsadója az MTI kérdésére.

Április elsejétől, az áremelés hatálybalépésétől lehet kiszámolni az új árat a cég honlapján. Az Emfesz az adott területen működő egyetemes szolgáltató árához képest biztosítja az alacsonyabb árat.

A kommunikációs tanácsadó tájékoztatása szerint az Emfesz Kft.-nek több mint 200 ezer szerződött lakossági ügyfele van és ebből több mint 120 ezer háztartást szolgálnak ki, a többinél folyik az átállás.

A Magyar Energia Hivatal (MEH) a múlt héten jelentette be, hogy a korábban beharangozott 17 százalék helyett átlagosan 10,1 százalékkal emelkedik a gáz ára áprilistól az egyetemes szolgáltatói körben. A kisfogyasztóknál 9,98, a 20-100 köbméter közötti fogyasztók (óvodák, társasházak) esetében 9,5 százalékos lesz az emelkedés, a 100-500 köbméter között fogyasztóknak pedig 10,2 százalékkal kell majd többet fizetniük.

Az országon belül nem egyenlő mértékű az árváltozás, a fővárosban például 8,7 százalékkal emelkedik a gáz ára, a TIGÁZ körzetében pedig több mint 12 százalékkal.