Visszapattant a BUX, de az esés maradhat a trend

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 443,20 pontos emelkedéssel, 21 122,75 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 2,14 százalékkal erősödött, a szép nyitás a tegnapi zuhanás korrekcióját jelenti.
Vágólapra másolva!

A keddi esés után szerdára ennek korrekcióját, vagyis emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett piaci szakértők, ugyanakkor úgy vélik, hogy a negatív hangulat miatt ez inkább csak visszapattanás lesz és kitart az eső trend.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője főként a kedden több mint 10 százalékos mínuszban záró OTP piacán vár emelkedést a szerdai kereskedésben. Elmondta: van tere az emelkedésnek, ugyanakkor a strukturális problémák nem oldódtak meg, így tovább tarthat az esés.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint - mivel kedden az amerikai tőzsdeindexek nulla körül zártak a napközbeni nagy mínusz után - szerdán talán a BUX sem esik tovább. Hozzátette: a jelenlegi túladottságokból egy nagyobb "felpattanás" is elképzelhető lenne, ugyanakkor a jelenlegi hangulatban több tényező - ázsiai piacok fellendülése, erősebb forint - kellene az emelkedéshez.

Egy felpattanásból az OTP-nek jutna a legtöbb, hiszen ez az egyetlen likvid papír, ezt adták leginkább a mostani pánikban - mondta Balásy Zsolt. Az egy hónappal ezelőtti csúcsa óta közel 30 százalékot esett a papír - tette hozzá.

A CIB Bank piaci elemzése szerint szerdán két amerikai makroadat - tartós fogyasztási cikkek megrendelése és új ház eladások - láthat napvilágot, ám piacokat továbbra is elsősorban az egyedi hírekre adott reakciók befolyásolhatják.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1001,73 pontos, 4,62 százalékos csökkenéssel, 20 679,55 ponton zárt kedden.