Újabb autómárkától szabadulna a Ford

Vágólapra másolva!
Hetvenéves autómárkáját számolná fel a Ford; barátkoznak a görög államcsőd gondolatával az elemzők; egyelőre távoli az egységes nemzetközi pénzügyi szabályozás álma; szabályellenesnek nevezte az uniós mentőcsomagot egy francia miniszter; elkapta az amerikai rendőrség Sylvester Stallone befektetési tanácsadóját. Külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Az 1930-as évek óta létező Mercury márka megszüntetését fontolgatja a Ford - értesült a Reuters egy neve elhallgatását kérő forrásból. Az autógyártó 1978-ban még 621 ezer Mercuryt adott el, 2009-ben azonban már csak 92 ezret. A Ford nemrég már megszabadult egyik márkájától: a Volvót a kínai Geely vette meg.

Egyre több szakértő gondolja úgy, hogy Görögország előbb-utóbb kénytelen lesz újrastrukturálni adósságai visszafizetését (ez egyet jelent az államcsőddel) - írja a Wall Street Journal. Az újság által megszólaltatott elemzők meghegyezték, ez a lépés akár egy-két évet is késhet.

Továbbra is jelentős nézetkülönbségek vannak az Egyesült Államok és Németország között a pénzügyi szabályozás megreformálásáról - állítja a Washington Post, vezető kormánytisztviselőkre hivatkozva. A Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter európai tárgyalásairól beszámoló lap szerint egyelőre csak az általános alapelvekben várható megegyezés, ami távol áll a világ összes piacán bevezetendő egységes szabályozás gondolatától.

Az eurózóna tagországai által nemrég létrehozott 440 milliárdos adóssággarancia-rendszer gyakorlatilag megváltoztatta az európai Unióról szóló szerződést - mondta a Financial Timesnak adott interjújában a francia Európa-ügyi miniszter, Pierre Lellouche. Kijelentette, a szerződés az efféle mentőcsomagokat kifejezetten tiltja.

Letartóztatta a New York-i rendőrség Kenneth Ira Starr befektetési tanácsadót, akinek többek között Sylvester Stallone és Wesley Snipes tartozott az ügyfelei közé - írja a BusinessWeek. A gyanú szerint a tanácsadó - az ismert megbízói miatt iránta kialakult bizalmat kihasználva - szisztematikusan átverte ügyfeleit, összesen 30 millió dollár értékben.