A bankadó tisztázása segíthetné a BUX fellendülését

Vágólapra másolva!
Egy elemző szerint lekéshette a BUX a nemzetközi erősödést a hét elején, most azonban már negatív a hangulat. Ezen csak több jó adat, illetve a bankadó tisztázása segíthetne, addig marad az esés.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 169,15 pontos csökkenéssel, 21 614,72 ponton nyitott szerdán. A legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,78 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint a magyar piac valószínűleg "lekéste" a nemzetközi jó hangulatot, így teljesen kimaradt az ottani felpattanásból. Hétfőn még jelentősen erősödött a BUX, ennek kedden már nyoma sem volt, így szerda reggel is rossz hangulatban indulhat a nap.

Bizakodásra adhat okot, ha a fejlett piacokon kitart az optimista hangulat, valamint esetleg az, ha a bankadó részleteinek megismerése kedvezően hat majd az OTP papírok árfolyamára - mondta az elemző. Hozzáfűzte: a bankadóval kapcsolatban azonban a bizonytalanságok eloszlatása lenne a legfontosabb.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője is negatív tartományú kereskedésre, 1-2 százalékos mínuszra számít szerdán, miután a hétfői pozitív hangulat mostanra eltűnőben van.

A CIB Bank, reggeli elemzésében megjegyzi: délelőtt fontos szolgáltató- és feldolgozóipari adatok érkeznek az eurózónából, melyektől az előző időszakihoz képest halvány visszaesést várnak az elemzők. Délután ismét lakáspiaci adatok - új házak eladásai - érkeznek az Egyesült Államokból, s ezek kedvező alakulásuk esetén javíthatják a magyar piacot is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,07 pontos, 0,67 százalékos csökkenéssel, 21 783,87 ponton zárt kedden.