Horváth Péter lett a Magyar Energia Hivatal elnöke

2010.07.02. 16:00

Horváth Pétert nevezte ki a Magyar Energia Hivatal elnökének Orbán Viktor miniszterelnök. A korábbi elnök lemondott tisztségéről.

A miniszterelnök az új elnök kinevezése előtt hozott határozatában megállapította, hogy Matos Zoltánnak, a Magyar Energia Hivatal (MEH) korábbi vezetőjének megbízatása lemondása miatt megszűnt. A miniszterelnök Horváth Pétert a hivatal élére a nemzeti fejlesztési miniszter javaslatára - 2010. július 1-jei hatállyal - hatévi időtartamra nevezte ki.
   
Horváth Péter, aki korábban a Fidesz szolnoki elnökeként  közéleti szerepet is vállalt,  az energetikusokat képző moszkvai Gubkin Egyetemen végzett, majd a Mol elődjénél, az OKGT-nél dolgozott, egyebek között a szolnoki kőolajkutatás területén, illetve a Mol Nyrt. üzletfejlesztésért felelős vezetője volt.
    
Matos Zoltán, a hivatal 2009 szeptemberében hat évre kinevezett elnöke június 10-én mondott le az elnöki tisztségéről, amit az illetékes miniszter június 30-i hatállyal elfogadott. Matost idén tavasszal az MSZP keményen támadta a gázáremelés mértéke miatt, amiről itt olvashat részleteket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK