Az APEH-hez kerülnek a vámosok

Vágólapra másolva!
Kormánybiztos lett az APEH minap kinevezett elnöke, új pozíciójában elő kell készítenie az általa vezetett hivatal és Vám- és Pénzügyőrség egyesítését.
Vágólapra másolva!

Kormánybiztonsként felügyeli az APEH és a Vám- és pénzügyőrség összevonását Vida Ildikó, az adóhivatal elnöke - döntött a kormány a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat tanúsága szerint.

A kormánybiztos feladata, hogy elokészítse az egyesítést, az ehhez szükséges jogszabálytervezeteket. A "feladat végrehajtása érdekében a két szerv tagjainak bevonásával Integrációs Munkacsoportot muködtet" - áll a kormányhatározatban. Egyszersmind ellátja a Vám- és Pénzügyorség országos parancsnoka tevékenységének irányítását is. A kormánybiztos tevékenységét díjazás nélkül látja el.

Vida Ildikót június 28-án nevezte ki az APEH elnökévé Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, miután felmentette elődjét, Szikora Jánost. Vida Ildikó 1999 és 2002 között, az első Orbán-kormány idején már vezette az adóhivatalt.

Orbán Viktor miniszterelnök a választások után, de még kinevezése előtt már beszélt arról, hogy "intelligens megoldással" egyesíteni fogják a két hivatalt.