Nyilvános az MFB-és cégek vezetőinek névsora

Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 25 tulajdonában lévő társaság vezetését alakította át, s nyilvánosságra hozta az igazgatók névsorát.
Vágólapra másolva!

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB), a kormányprogramban meghatározott hatékony és takarékos működés céljából 25 tulajdonosi joggyakorlása alatt álló cég vezetését átalakította. A bank közleménye szerint az MFB a társaságok igazgatóságait megszüntette, tagjaikat visszahívta. A változtatással összesen 102 igazgatósági tagság szűnt meg véglegesen. Az igazgatóság jogkörét mostantól mindenhol egyetlen felelős vezető - vezérigazgató, illetve ügyvezető - gyakorolja.

A vezetői feladatokat mostantól a következő személyek látják el: az ITD Hungary Zrt. élén Denéné Tóth Mariann; a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. élén Pap István; a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. élén Müller Béla; a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. élén Varga László; a DALERD Dél-alföldi Erdészeti Zrt. élén Vass Sándor; az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. élén Zay Adorján; a Gemenci Erdő- és Vadgazdasági Zrt. élén Csonka Tibor; a GYULAJ Erdészeti és Vadászati Zrt. élén Göbölös Péter; az Ipoly Erdő Zrt. élén Kiss László Tamás; a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. élén Orbán Tibor; a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. élén Sulyok Ferenc; az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. élén Jung László; a Mecseki Erdészeti Zrt. élén Keszi László; a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. élén Dégi Zoltán; a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. élén Szalacsi Árpád; a Pilisi Parkerdő Zrt. élén Zambó Péter; a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. élén Barkóczi István; a Szombathelyi Erdészeti Zrt. élén Bugán József; a TAEG Erdőgazdasági Zrt. élén dr. Jámbor László; a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. élén Kisteleki Péter Károly; a Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. élén Kocsis Mihály; a Zalaerdő Erdészeti Zrt. élén Rosta Gyula; a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. élén Horváth Dénes; a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. élén Galamb Gábor; a HM VERGA Erdőgazdaság Zrt. élén Tengerdi Győző.

Megújultak a cégek felügyelő bizottságai is. Eddig 108 felügyelő bizottsági tagnak volt megbízatása, mégpedig díjazással és egyéb juttatásokkal. Az új felügyelőbizottság mindenhol háromtagú (összesen 75 tag), ők a tevékenységükért nem részesülnek tiszteletdíjban.