Erősödés a BÉT-en, irány nélküli kereskedés várható

Vágólapra másolva!
Erősödéssel kezdték a keddi kereskedét a vezető részvények, és a BUX is. Elemzők szerint a keddi napon semmi sem fogja borzolni a piaci kedélyeket. A héten, és főleg jövő héten, pedig a kereskedők ismét a makroadatokra koncentrálnak, ahogy a gyorsjelentési szezon lassan lecseng.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,43 százalékos erősödéssel 22 295,13 ponton nyitott kedden. Nyitás után fél órávalmár 1,4 százalékos pluszban volt.

A vezető részvények közül az OTP 1,5, a Mol 0,8, az MTelekom 2,1, a Ricter 1 százalékos pluszban tartózkodott reggel fél tíz körül. Az MTI által megkérdezett elemzők unalmas, irány nélküli kereskedést várnak kedden az értéktőzsdén.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint a óvatos emelkedéssel indulhat a piac, a megjelent kedvező banki eredmények hatására. Összességében azonban inkább irány nélküli kereskedésre számít, amely alacsony forgalommal párosul majd.

A CIB Banknál is unalmas kereskedési napra számítanak, a nap közben megjelenő makroadatoktól nem várnak markáns piaci hatást. A vállalati hírek közül a Deutsche Bank kedden várható jelentését emelik ki, ha a jelentés jól alakul, az tovább növelheti az európai bankszektorba vetett bizalmat.

Hétfőn a BUX 257,76 pontos, 1,17 százalékos emelkedéssel, 22.200,63 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények, a gyógyszergyártók kivételével erősödtek az előző záráshoz képest.

Az USA gyorsjelentési szezon várhatóan sokkal több lökést már nem fog tudni adni önmagában, a héten (és pláne a jövő héten) a gyorsjelentésekről ismét a makroadatokra terelődhet a figyelem, írja a Raiffeisen keddi reggeli részvényhírlevele.