A Ferihegyen dolgozók is besegítettek a reptér visszaminősítésébe

Vágólapra másolva!
Néhány alkalmazottnak és a szakszervezeteknek is köze lehet ahhoz, hogy biztonsági szempontból visszaminősítették a ferihegyi repülőteret - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Ferihegyi repülőtér illetékes vezetői még mindig nem látták azt az iratot, amely tételesen felsorolja azon biztonsági problémákat, amelyek miatt megvonták a légikikötő "biztonságos" besorolását. A kormányzati szervek feladata, hogy ez eljusson a repülőtér vezetőihez, de ezzel annak ellenére késlekednek, hogy a problémákat megoldandó, már közös munkabizottság is alakult, a reptér, a hatóságok és a minisztérium részvételével - írja a Népszabadság.

A lap információi szerint a leminősítéshez néhány dolgozó "tevékenyen" hozzá is járult azzal, hogy felhívták az EU-s hatóságok figyelmét bizonyos kezeletlen problémákra. A repülőtéren működő szakszervezetek is rendszeresen küldözgetnek panaszleveleket az uniós hatóságokhoz, ha biztonsági rést tapasztalnak. Ebben semmi kivetnivaló nincs, abban már igen, hogy néhány dolgozó motiválatlan munkájával és lazaságával próbálja kompenzálni vélt vagy valós munkahelyi sérelmeit. A lapnak névtelenül nyilatkozó szakértők szerint egy biztonsági audit akár egyetlen hanyag utasbiztonsági ellenőrön is elcsúszhat, s valószínűsítik, hogy ez történt most is - írja a Népszabadság. Az [origo] ferihegyi helyszíni riportját itt olvashatja.