Három kockázati tőkealap-kezelőtől vonta meg az engedélyt a PSZÁF

Vágólapra másolva!
Három kockázati tőkealap-kezelő társaság - a Fórum-TG (korábban: Garantiqa), az Albarc és a Cashline - engedélyét is visszavonta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
Vágólapra másolva!

A társaságok a kockázati tőke-alapkezelési, valamint a kockázati tőke-alapkezeléshez kapcsolódó tanácsadási tevékenység folytatására jogosító engedély visszavonása után e tevékenységek folytatására nem jogosultak, valamint a cég nevében a kockázati tőke-alapkezelő elnevezést sem használhatják a határozat szerint.

A Fórum-TG és a Cashline esetében a határozat a tőkepiaci törvény azon passzusára hivatkozik, amely szerint a felügyelet a kockázati tőkealap-kezelő tevékenységi engedélyét visszavonja, ha az engedéllyel rendelkező az engedélyezett tevékenységet hat hónapon belül nem kezdi meg, vagy hat hónapot meghaladó időtartam alatt nem gyakorolja.

Az Albarc esetében a PSZÁF 400 ezer forint lejárt felügyeleti díjtartozást, a késedelmi díjjal együtt 451 240 forintos tartozást állapított meg, s ennek nyolc napon belüli megfizetésére kötelezte a társaságot.