Erősödéssel kezdett a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 259,53 pontos emelkedéssel, 22 525,16 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 1,17 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A világban tart a jókedv, még ha arra nem is elég, hogy átlépjenek a nyári sáv tetején, de amíg ilyen a hangulat, addig ez bármelyik nap megtörténhet - véli Balásy zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Hozzátette: ez a BÉT-en is azzal jár, hogy minden nap reménykedhetünk a kitörésben, ami az OTP esetén lenne a leglátványosabb, 5400 forint fölött. Amíg viszont ez meg nem történik, addig messzebbről nézve marad a nyári sáv, annak is a teteje, ahonnan a jókedv esetleges megcsappanásával alapos esések szoktak jönni - hívta fel a figyelmet az elemző.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője is a pozitív hangulatra és az OTP árfolyamával kapcsolatos nagy kérdésre hívta fel a figyelmet. Óvatosan pluszban zárt az ázsiai piac. A piacot befolyásolhatják hétfőn a tengerentúlról, illetve az angol gazdaságról várható feldolgozóipari adatok, továbbá 16 óra körül az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke fog nyilatkozni.

A CIB Bank elemzői szerint hétfőn az óceán mindkét oldalán a feldolgozóipar lehet a célkeresztben, feldolgozóipari ISM-index érkezik az Egyesült Államokból, míg Európában folytatódik a jelentési szezon a BNP Paribas, a Linde és a Metro eredményeivel. Az európai határidők pozitív nyitást jeleznek előre, miután Ázsia is emelkedik. Lényegesebb makrogazdasági hírek elsősorban a hét második felében lesznek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 415,76 pontos, 1,83 százalékos csökkenéssel, 22 265,63 ponton zárt pénteken.