Felemásan zártak az amerikai tőzsdék

Vágólapra másolva!
A DJIA és az S&P 500 erősödött, a Nasdaq csökkent.
Vágólapra másolva!

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,05 százalékkal 10 014 pontra nőtt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,28 százalékkal 2114 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutató 0,04 százalékkal 1049 pontra erősödött.

A keddi növekedést annak a napközben ismertetett adatnak tudták be a szakértők, hogy a vártnál jobban nőtt az amerikai fogyasztói bizalom augusztusban. A tőzsdemutatók emelkedését azonban fékezte az amerikai gazdaság erősödésével kapcsolatos bizonytalanság.

Egyes megfigyelők szerint a következő napokban inkább stagnálás jellemzi majd a piacot. A befektetők ugyanis már péntekre készülnek, amikor kiderül, hogy miként alakult az amerikai foglalkozatás augusztusban. Az augusztusban ismertetett makrogazdasági adatok azt jelzik, hogy lassul az amerikai gazdasági élénkülés. Ezt támasztotta alá az a keddi adat is, amely szerint csökkent a chicagói beszerzési menedzser index, hasonlóan más régiókhoz, amelyek már korábban közölték ezzel kapcsolatos adatukat.

Ugyancsak kedden ismertették, hogy a vártnál jobban nőtt az augusztusi amerikai fogyasztói bizalom. Az augusztusi index 53,5 pont lett. A szakértők 51,0 pontra számítottak a júliusi 50,4 pont után, amit 51,0 pontra korrigáltak kedden.