Jövőre is lehet távhő- és gázártámogatás

Vágólapra másolva!
Soltész Miklós szociális miniszter szerint jövőre is lesz távhő- és gázártámogatás a rászorulók számára, a minisztérium legalábbis ezen dolgozik.
Vágólapra másolva!

A kormány azon dolgozik, hogy a távhő- és gázártámogatás fennmaradjon mindazok számára, akik a legalsó két jövedelmi kategóriában élnek - mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális államtitkára szerdán Pécsett, a Híd a jövőbe elnevezésű háromnapos szociális konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.

Az államtitkár közölte, a dotációt azért szeretnék fenntartani, mert annak megszüntetése a legalacsonyabb jövedelműek ellehetetlenüléséhez vezetne. A támogatás mértékéről még nincs döntés.

Nagy Anna kormányszóvivő június végén jelentette be, hogy az év végéig megmarad a támogatás. Összege továbbra is a nyugdíjminimumhoz kötődik, amely ez év január 1-jétől 28 500 forint. A maximális támogatás akkor jár, ha az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum kétszeresét. Három és félszeres jövedelem után viszont már nem jár támogatás.