Drágulás a Wall Streeten, remek hónapja van az S&P 500 mutatónak

Vágólapra másolva!
Erősödtek kedden a vezető amerikai tőzsdeindexek, miután felerősödtek azok a várakozások, hogy az amerikai jegybank pénzt fog pumpálni a gazdaságba.
Vágólapra másolva!

Erősödéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde vezető indexei. A 30 vezető iparvállalat részvényeinek mozgását jelző Dow Jones Industrial Average 0,43 százalékkal 10 858,14 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 5,54 ponttal, azaz 0,49 százalékkal emelkedett, és 1147,70 ponton zárt, az 500 részvényt követő mutató szeptemberben eddig 9 százalékkal emelkedett, ami az index egyik legjobb hónapja húsz éven belül. A technológiai részvények teljesítményét jelző Nasdaq Composite 0,41 százalékkal 2379, 59 pontra gyarapodott.

Szakértők szerint az emelkedést segítette, hogy a kedden nyilvánosságra hozott több kedvezőtlen amerikai makrogazdasági adat alapján felerősödött az a várakozás, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed további pénzeket pumpál a gazdaságba, ami kedvez a részvényeknek. Az egyik elemző azt mondta, hogy ha a gazdaság jó úton halad, az jó a részvényeknek. Ha viszont gondok vannak a gazdasággal, az is kedvez a részvényeknek, mivel a Fed a kedvezőtlen folyamat megállítása céljából részben állami és vállalati papírok vásárlásával teremt pénzt.