Vágólapra másolva!
Egyelőre minimális az érdeklődés a társadalombiztosítási rendszerbe való visszalépés iránt - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség új elnöke a Napi Gazdaságnak.
Vágólapra másolva!

"Felmérésünk szerint 30 százalékos azok aránya, akik vissza akarnak lépni az állami nyugdíjrendszerbe, és ugyanennyi azoké, akik egészen biztosan maradni akarnak a nyugdíjpénztáraknál" - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség új elnöke a Napi Gazdaságnak adott interjújában. A többi negyven százalék tájékoztatását, a választási lehetőségek felmutatását tartja fontos feladatnak az elnök.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudják lebonyolítani, ha valaki ragaszkodik az azonnali visszalépéshez, elmondta, hogy sehogy, ugyanis nincs még szervezet, amely ezeket az eszközöket fogadná, erről az állami intézményről még nem született döntés.

Bába Julianna elmondása szerint egyelőre jellemzőbb - bár rohamról itt sem lehet beszélni -, hogy többen kivették az önkéntes nyugdíjpénztári befektetéseiket, mondván "nem lehet tudni, mikor teszi rá az állam arra is a kezét".

A Stabilitás Pénztárszövetség új elnöke szerint az Alkotmánybíróságnak elegendő muníciója van ahhoz, hogy "az alkotmány toldozása-foldozása után is találjon elegendő fogást ezen az enyhén szólva is furcsa szabályozáson".