Hatvan örökös küzd a leggazdagabb franciával a luxuscégek csatájában

Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a két legnagyobb francia luxusvállalat, az LVMH és a Hermes közötti felvásárlási harc, a Bernard Arnault tulajdonában levő cégcsoport a Hermes alapítójának 60 leszármazottjával áll szemben.
Vágólapra másolva!

A világ vezető luxusvállalata, az egyebek mellett a Luis Vuitton luxusmárkát is birtokló LVMH a szintén ebben az iparágban tevékenykedő Hermes legnagyobb részvényese lett - közölte a Le Figaro. A leggazdagabb francia, Bernard Arnault tulajdonában levő cégcsoport a lap szerint egyre fokozza a nyomást a Hermes céget tulajdonó családokra, az LVMH két hónapja jelentette be, hogy elkezdte vásárolni a vállalat papírjait, és most már 20,21 százalékkal rendelkezik.

Első körben 14 százalékos pakettet jelentett be a vevő, a következő bejelentés pedig 17,1 százalékról szólt. A cég részvényárfolyamán is nyomot hagy a felvásárlási csata, a papír 156,65 eurón zárt kedden, ami havi szinten 10 százalékos, éves alapon pedig 68 százalékos emelkedést jelent.

Az LVMH közölte, hogy az utolsó 3 százalékos csomagot a tőzsdén, illetve a tőzsdén kívül vette meg, így a cégnek jelenleg már csak 7 százaléka van olyan tulajdonosok kezében, akik az elemzők szerint könnyen megválnának a részvényektől.

A Le Figaro szerint a Hermes családi tulajdonosai egyelőre nem adták el papírjaikat az LVMH-nak, pedig könnyen akadhatna köztük dezertőr, hiszen nincsenek kevesen: a részvények 73 százaléka jelenleg a Dumas, a Puech és a Guerrand családok közel 60 tagjának kezében van, akik a cégalapító, Thierry Hermes leszármazottai, de egyiküknek sincs egyedül több mint 5 százaléka. A családok úgy döntöttek, hogy a részvényeket kezelő holdingot hoznak létre, hogy így verjék vissza az LVMH támadását.