PSZÁF: Nem hátráltatjuk a reálhozamok kifizetését

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerint, a volt magánnyugdíjpénztári tagok érdekeit szem előtt tartva írták elő, hogy legkésőbb július 19-ig vizsgálják meg a pénztárak belső ellenőrei a hozamgarantált tőke és a visszalépő tagi kifizetések kiszámításának módszertanát, illetve az egyedi számítások helyességét. A Napi Gazdaság keddi számában azt írta, káosz várható a reálhozamok kifizetésénél, mert a PSZÁF döntése miatt.
Vágólapra másolva!

Későbbi elszámolási problémákat akart megelőzni a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azzal a határozatával, melyben előírta, hogy a magánnyugdíjpénztárak belső ellenőrei legkésőbb július 19-ig vizsgálják meg a hozamgarantált tőke és a visszalépő tagi kifizetések kiszámításának módszertanát, illetve elégséges nagyságú mintavétel alapján az egyedi számítások helyességét - írja a szervezet keddi közleményében. A PSZÁF szerint nem a kifizetési folyamatot szeretnék hátráltatni ezzel a rendelkezéssel.

A Napi Gazdaság keddi számában arról írt, hogy káosz várható a reálhozamok kifizetésénél. A napilap szerint a PSZÁF által megadott július 19-i határidőhöz képest egy nappal későbbre szab határidőt a törvény a visszaigénylésre, így nagyobb az esély arra, hogy a tranzakciók az utolsó pillanatokra maradjanak és összetorlódjanak.