Leépítenek az európai bankok

Vágólapra másolva!
Folyamatosak az elbocsátások a londoni Cityben, legutóbb a második legnagyobb brit bank, a Barclays jelentette be, hogy mintegy háromezer dolgozójától válik meg év végéig. Az elmúlt időszakban több európai nagy bank is arról számolt be, hogy létszámleépítésre kényszerül.
Vágólapra másolva!

A második legnagyobb brit bank, a Barclays bejelentette, hogy körülbelül háromezer állást szüntet meg idén, miután a második negyedévben több mint negyedével esett vissza a befektetési banki nyereség - jelentette internetes oldalán a Bloomberg hírügynökség. A bank az idén eddig már 1400 munkavállalójától vált meg - mondta el Robert Diamond, a bank ügyvezető igazgatója, miután közölték, hogy a bank adózás előtti nyeresége 27 százalékkal, 1,42 milliárd fontra (2,31 milliárd dollár) esett vissza az elmúlt három hónapban. A teljes létszámleépítés során összesen háromezer alkalmazottjától válik meg a bank - közölte Diamond.

A londoni Cityben folyamatosak az elbocsátások, mert csökken a bevétel, és a bankok és más cégek így próbálják fenntartani költségvetésüket - mondta a több mint 51 milliárd dollárnyi befektetést és részvényt kezelő Royal London Asset Management cég vezetője.

Az európai bankok, köztük az UBS AG, a svájci Credit Suisse és a HBSC is elbocsátásokról számolt be a múlt héten, miután a második negyedévben jelentős veszteséget szenvedtek el, és a kontinens adósságválsága is negatívan hatott a kereskedésre.

A HBSC hétfőn közölte, hogy mintegy harmincezer állást szüntet meg 2013-ig, a Credit Suisse a múlt héten jelentette be, hogy kétezer alkalmazottat küld el. Az európai bankok a gazdasági válság 2007-es kezdete óta összesen 230 ezer státuszt szüntettek meg a Bloomberg adatai szerint.